Jste zde » úvod fórum Rašelina do terária

Rašelina do terária

Jiří Tomášek 27.01.2010 21:30 Zobrazeno 242 × Komentováno: 4 ×

Může mi někdo poradit, jestli je rozdíl mezi klasickou zahradní rašelinou a rašelinou do terária? Mám trošku problém s Leguánkama Obojkovými, mají okolo tlamky takové malé stroupky, ale spíše mi to přijde jako zaschlé sliny...může na toto mít vliv druh rašeliny? Podklad sice budu měnit na písek, ale chtěl bych vědět, jestli nemůže být náhodou chyba v rašelině?Děkuju mockrát za reakci

• RE: Rašelina do terária
    Jiří Hošek, 30.01.2010 14:06

Vzhledem k leguánkům obojkovým, ta rašelina byla v teráriu suchá?

Suchá rašelina je velmi nevhodný substrát. Práší se. Jinak měkká vlákna tvrdou.

Jiří Tomášek, 30.01.2010 22:07

No....spíše byla suchá.ale tak ob den jsem terárium rosil, ale tento problém jsem měl i v teráriu s hrubším pískem, kde chovám dospělce.Na jedné ze samic mám takové tvrdé vřídky, ale spíše v oblastech kloubů. má to však jen jedna Samice.A včetně toho ještě ty jakoby zaschlé sliny u tlamky, zajímavé mi přijde, že druhá samice tím netrpí. vřídky se odstraní pomocí Betadinu cca po týdnu, ale nejde mi do hlavy příčina.

Jakub Karásek, 09.02.2010 13:49

Rozdil by mel byt v tom, ze terarijni raselina by mela byt bez prisad,napr insekticidu, zatimco zahradni raselina vetsinou insekticidy osetrena je.

Jiří Tomášek, 18.02.2010 23:23

Díky za radu, je to asi 3 týdny, co jsem rašelinu vyměil za písek a leguánci se vyloupli a stroupky jim opadávaj, nejkspíš to bylo tou rašelinou. Zkrátka rašelina zahradní NE !!!Díky díky díky

Pro vkládání komentářů a diskusních vláken musíte být registrovaní a přihlášení.